Pomáz, kerékpárút


« Vissza
Pomáz, kerékpárút
Pomáz városában megvalósult a városon áthaladó kerékpárút, ami már 2018-ban elképzelés volt, de ezidáig csak asztalon maradt.
2020-ban a Vianova 87. Zrt kivitelezésében megvalósult a belterületi kerékpárút, amely a pályázati kiírásban az előirányzott 9 hónap kivitelezési idő helyett, 2 hónap alatt valósult meg.
Már nem csak a tv-ben nézhetik a pomáziak, illetve a kerékpározás szerelmesei a Giro d'Italia kerékpárversenyt, hanem hódolhatnak a biztonságos kerékpározásnak lakóhelyükön. 
Az építés folyamán hangsúlyos szerepet kapott a biztonság, a környezettudatosság és az energiatakarékos megoldások szem előtt tartása. A kerékpárúton biztonságos piktogramok, jelzőtáblák és útbaigazító táblák segítik a tájékozódást. 
A kerékpárút mentén napelemes kandeláberek és fedett kerékpártárolók is kihelyezésre kerültek a kerékpározók igényeinek kiszolgálása érdekében. 
A Vianova 87. Zrt által kivitelezett  projekt szerves részeként kapcsolódik a 2019-ben a településre beérkező kerékpárúthoz, annak folytatásaként.